Praktijk Lizzy Aaldering-Elizen

De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen
van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen.

– Auteur: Marcel Proust

De Training

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, plus een hele oefendag in de zesde week van het programma. Tijdens de bijeenkomsten worden stap voor stap de basisvaardigheden aangeleerd en ga je zelf aan de slag met de verschillende oefeningen uit het programma, variërend van eenvoudige lichaamsoefeningen tot mindfulness meditatie. Ook zijn er praktische oefeningen over omgaan met stress, grenzen en communicatie. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor achtergronden bij deze thema’s.

Het programma vraagt van de deelnemers ook een dagelijkse tijdsinvestering thuis van 45-60 minuten. Je oefent thuis met behulp van de bijbehorende oefen-CD’s, en het werkboek met uitleg van de behandelde stof. Daarnaast krijg je elke week wat praktische opdrachten mee die je in je alledaagse bezigheden kunt gaan inpassen, waardoor jij de mindfulness een duurzame plek in je leven geeft.

Voor deze training is geen meditatie ervaring vereist. Ook zijn er geen speciale fysieke vaardigheden nodig, wel gemakkelijk zittende kleding en een open en nieuwsgierige geest.

Tijdens de bijeenkomsten worden de verschillende oefeningen uitgelegd en beoefend. Ook is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen, zodat deze het best geïntegreerd kunnen worden in ieders dagelijkse leven.

Het uitgangspunt van de cursus is: “er is meer met je in orde dan er mis is”.

Aandachttraining is geen gespreksgroep of therapie. Dit programma spreekt cursisten aan op hun eigen kracht en zelfhelend vermogen. De cursus is laagdrempelig: er is geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig. Iedereen oefent binnen de grenzen van zijn eigen mogelijkheden.

Laatste tweets…

Locatie Doesburg

Geerhuizen 27
6983 HD Doesburg
Tel. 06-31153641

KvK nr: 57103747

Social sharing